Різновиди автогідропідіймача (АГП)

Автогідропідйомник або автовишка – це спеціальна стріла з робочим майданчиком, яка встановлюється на спеціальний вантажний автомобіль-платформу. Використовувати дане обладнання можуть підприємства, які потребують безпечних інструментів для виконання різних робіт на висоті.

Перш за все, АГП, котрий купують на сайті компанії Rhino Trucks Trade, буде корисним підприємствам, які виконують різноманітні фасадно-оздоблювальні роботи, займаються обрізкою дерев, обслуговуванням електромереж, розміщенням зовнішньої реклами на бігбордах та вивісках а також монтують вуличне освітлення та ін.

Сам автомобіль-платформа, на якому встановлюється АГП може бути різної вантажопідйомності, використовуються  як невеликі моделі, так і більш важкі вантажні авто. Незалежно від вантажопідйомності платформи використовують бічні пори для забезпечення найкращої фіксації автогідропідіймача та забезпечення безпеки роботи.

Автогідропідйомник передбачає наявність різних типів стріли. На сьогоднішній день на українському ринку представлені телескопічні та колінчасті або ліктьові автогідропідіймачі. Давайте більш детально поговоримо про кожен із цих видів.

Телескопічні АГП більш маневрені та не потребують багато вільного простору для своєї роботи. Тому частіше використовуються в межах міста, де є велика кількість повітряних комунікацій, трубопроводів та забудови. Основна особливість такого автогідропідйомника – тип розкладання стріли. Це відбувається за рахунок використання складених трубчастих сесій, які поступово висуваються. Для роботи такого обладнання достатньо 6 метрів вільного простору, в той час як для ліктьового АГП потрібно майже вдвічі більше простору.

Телескопічні автогідропідйомники вирізняються більш простою конструкцією, однак колінчасті автогідропідіймачі більш простіші в експлуатації.

Що стосується особливостей колінчастого АГП, то цей тип автогідропідйомників з’явився на ринку набагато раніше, ніж телескопічний варіант. Конструкція передбачає складення стріли автовишки по типу гармошки. Як правило, автогідропідіймач ліктьового типу складається з двох-трьох секцій, які з’єднані між собою осьовими шарнірами. Саме тому для розкладання та складання цієї конструкції необхідно більше місця. Однак такі автогідропідйомники користуються особливим попитом через більш високу надійність стріли. Однак який саме варіант АГП обрати вирішує кожна компанія окремо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *