Види бортових напівпричепів

Сьогодні логістика є сферою, без якої торгівля і промисловість не можуть існувати. Для вантажних перевезень використовуються різні види спеціальної техніки, але для доставки великих партій товарів без бортових напівпричепів ніяк не обійтися.

Працюють вони в тандемі з потужними тягачами. Бортові напівпричепи купити можна з різними характеристиками, головна з них – клас вантажопідйомності (легкий, середній, важкий). Вибирати техніку потрібно з урахуванням інтенсивності роботи, обсягу і маси вантажу.

Тентовані напівпричепи з бортами

Купити бортовий напівпричіп в Україні можна у виробника на сайті Patron-Auto.com з різною конструкцією кузова. Найпопулярніші з них – тентовані моделі. Борти виготовляються з металевих матеріалів, які відрізняються витривалістю і стійкістю до корозії.

Вантажний відсік обтягується міцними ПВХ-тентами. Вони надійно вкривають вантаж з боків і зверху, захищаючи його від зовнішніх негативних впливів – дощ, сніг, пил, бруд. Тентованими бортовими напівпричепами перевозять найрізноманітніші типи товарів – від неподільних матеріалів, які не потребують особливих умов транспортування і зберігання, до запакованих на палетах вантажів. Тенти виробляються з вогнестійких тканин, що особливо актуально під час експлуатації в літню пору.

Для захисту кабіни від зміщення вантажу використовується жорстка передня стінка напівпричепа. Вона запобіжить можливому удару при різкому гальмуванні, чим убезпечить водія від наслідків.

З недоліків тентованих бортових напівпричепів виділяються два нюанси:

  • вантаж легкодоступний шахраям, якщо водій відлучився від машини;
  • натяжка тенту забирає чимало зусиль і часу.

Інші види бортових напівпричепів

Продаються також шторні бортові напівпричепи. Їхня велика перевага в доступності завантаження і навантаження з будь-якого боку, і навіть через верх, якщо залучити до роботи кран або маніпулятор.

Можна купити шторно-бортовий напівпричіп. Тут використовуються спеціальні борти, які можна нарощувати для збільшення площі. Завдяки цьому знижується ризик втрати вантажу під час проходження крутих поворотів. Але і таких конструкцій збільшена маса і на них дорожча ринкова вартість. Якщо борти не є знімними, проведення бічних вантажно-розвантажувальних робіт ускладнюється.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *