Як здійснюється контроль за інформаційною безпекою

Інформаційна безпека особистого або робочого користування нерідко піддається загрозам. Вони можуть бути різного характеру, але об’єднуватися однією метою – збиток репутації, в слідстві незаконного заволодіння сторонніми. Загрози можуть мати різний характер – бути непередбаченими і спланованими. До непередбачуваним обставинам в даному випадку відносяться стихійні лиха, катастрофи тощо речі, які можуть викликати збої в роботі інформаційних систем.

До технічних загроз відносяться умисні або ненавмисні дії, які призводять до порушень безпеки інформації. Це можуть бути хакерські атаки, намір заволодіти інформацією співробітників, конкурентів, цікавих сторонніх осіб з метою подальшого шантажу або продажу інформації.

Контроль захисту даних повинен бути комплексним і не припускати лише один спосіб, що дозволяє вберегти інформацію. З швидким розвитком ІТ-структури, питання ит-безпеки залишається актуальним, тому як при винаході нових систем і даних, варто відразу подбати про їх якісної захисту. Адже хакери і програмісти, які займаються незаконним заволодінням інформації також розвиваються і знаходять методи заволодіння комп’ютерними і електронними даними. Тому кібербезпека повинна здійснюватися на законодавчому рівні, технічному (забезпечення захисними програмами, паролями, антивірусами), фізичному – контроль за справністю зовнішніх систем, щоб уникнути збоїв і порушень в роботі через несправність приладів і комунікацій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *