Великий тест зимових шин 2023 від експертів

Протягом останніх трьох років експертипроводили тестування різних моделей зимових шин. Незважаючи на те, що деякі виробники шин офіційно пішли з ринку, як і раніше, існує великий вибір імпортних зимових шин, доступних для покупки.

Зимові шини поділяються на дві основні категорії: “шиповані” та “нешиповані”, пише Mastershina.com. Перші призначені для льоду та снігу, але вони мають більший гальмівний шлях на асфальті та створюють більший шум. “Нешиповані” шини поділяються на дві категорії: “скандинавки” для суворих північних зим та “європейки” для теплих середньоєвропейських умов.

У тестах були представлені такі фрикційні шини:

Nokian Hakkapeliitta R5 
Bridgestone Blizzak Ice
Continental VikingContact 7 
Goodyear UltraGrip Ice 2
Pirelli IceZero FR 
Nankang Ice Activa Ice‑1
Cordiant Winter Drive 2 
У сукупності властивостей, найкращою фрикційною шиною виявилася Nokian Hakkapeliitta R5, за якою слідували Continental VikingContact 7 та Pirelli IceZero FR. Але цікавим моментом стало те, що маловідомі китайські шини Nankang Ice Activa Ice‑1 продемонстрували найкоротший гальмівний шлях на мокрому асфальті, обігнавши навіть переможця тесту у цій дисципліні.

Найбільш недооціненими шинами в тестах виявилися Goodyear UltraGrip Ice 2, Hankook Winter i*cept iZ2 та Nordman RS2, які запропонували відмінне співвідношення ціни та якості.

Отже, при виборі зимових нешипованих шин, можна розглядати Nokian Hakkapeliitta R5 і Continental VikingContact 7 як надійні варіанти. Інші моделі, такі як Pirelli Ice Zero FR, Goodyear UltraGrip Ice 2, Hankook Winter i*cept iZ2 і Nordman RS2, пропонують хороші результати по співвідношенню ціна/якість.

зимові шини 2023/2024

Ми провели широке тестування більше 30 комплектів зимових шин у період з 2021 по 2023 роки. 

Тест “шипованих” шин 205/55 R16 (2021 рік):

Michelin X-Ice North 4
Nokian Hakkapeliitta 10p
Nordman 8
Goodyear UltraGrip 600
Tigar Ice
Hankook Winter iPike RS2 Yokohama IceGuard IG65 У цьому тесті перемогу здобула Nokian Hakkapeliitta 10p, за нею слідувала Michelin X-Ice North 4. Однак розрив між ними був невеликим, і Hakkapeliitta виграла завдяки меншому опору коченню. Нокіан та Michelin продемонстрували відмінне зчеплення на слизьких покриттях та середні результати на сухому асфальті. Hankook Winter iPike RS2 завершив тест на третьому місці і був визнаний “найвигіднішою покупкою.”

Тест “шипованих” шин 235/60 R18 (2022 рік):

Nokian Hakkapeliitta 10P SUV
Goodyear UltraGrip Arctic 2 SUV
Continental IceContact 3
Hankook Winter i*Pike X
Nordman 8 SUV
Yokohama IceGuard iG 65
Tigar SUV Ice
Viatti Bosco Nordico
У цьому тесті Nokian Hakkapeliitta 10P SUV посіла перше місце, з Goodyear UltraGrip Arctic 2 SUV та Continental IceContact 3 на другому та третьому місцях відповідно. На думку експертів, Nokian та Goodyear були переоцінені на 9%, у той час як Continental був недооцінений щодо своїх їздових характеристик. Таким чином, покупка Continental IceContact 3 могла б заощадити 13%.

Тест “шипованих” шин для кросоверів 195/65 R15 (2022 рік):

Nokian Hakkapeliitta 10P
Michelin X-Ice North 4
Nordman 8
Pirelli Formula Ice
Cordiant Snow Cross 2
Kama Alga
Kormoran Stud 2
GT Radial

У цьому тесті Nokian Hakkapeliitta 10P та Michelin X-Ice North 4 знову показали себе чудово. Вони були суперниками на перших місцях з невеликими відмінностями в характеристиках. Крім характеристик зчеплення, експерти також оцінили, наскільки переоцінені чи недооцінені шини з погляду ціна/якість.

У результаті тести показали, що Nokian Hakkapeliitta і Continental IceContact часто опиняються на вершині рейтингу в різних випробуваннях. Однак інші “хороші” бренди, такі як Michelin, Goodyear, Hankook та Yokohama, пропонують відмінне співвідношення ціни та якості.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *